+90 (342) 441 94 10
+90 (342) 441 94 12
info@bilken.com.tr
الصفحة الرئيسية
على مستوى مؤسسات
معلومات عنا
مهمة الرؤية
رسالة الرئيس
بيضة
كتالوج رقمي
منتجاتنا
وثائقنا
نقاط البيع لدينا
منشأتنا
سماد
كتالوج رقمي
منتجاتنا
وثائقنا
تحليل التقارير
مجالات الاستخدام
إستعمال
منشأتنا
organikgubreuretimi.com
العلف
منشأتنا
وثائقنا
أكتب بنا
اتصال
KULLANIM SEKLI
Yumurta
Bitkiler
Onerilen Miktar
Kullanim Zamani
Bugday (Sulu)
130-150 kg/dekar
Ekimden once
Misir
200-220 kg/dekar
Ekimden once
Patates
200-220 kg/dekar
Ekimden once
Celtik, Aycicegi, Seker Pancari
180-200 kg/dekar
Ekimden once
Pamuk
150-180 kg/dekar
Ekimden once
Sogan
120-150 kg/dekar
Ekimden once
Tutun
40-60 kg/dekar
Ekimden once
Domates, Biber, Patlican, Kabak
210-230 kg/dekar
Ekimden once
Salatalik, Fasulye
190-210 kg/dekar
Ekimden once
Ispanak, Pirasa, Marul, Lahana
150-200 kg/dekar
Ekimden - Dikimden once
Havuc, Turp, Cilek
180-200 kg/dekar
Ekimden - Dikimden once
Kavun, Karpuz
160-180 kg/dekar
Ekimden - Dikimden once
Cay
200-300 kg/dekar
Sonbahar, Ilkbahar
Uygulama Sekli :
Ekim ve dikimden once toprak hazirligi acamasinda toprak yuzeyine
ecit cekilde serpilerek uygulandiktan sonra toprakla iyice karictirilmalidir.
Bitkiler
Onerilen Miktar
Kullanim Zamani
Fistik (kucuk agac)
3-7 Kg agac bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Fistik (buyuk agac)
10-25 Kg agac bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Meyve Agaclari (kucuk agac)
2-4 Kg agac bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Meyve Agaclari (buyuk agac)
5-10 Kg agac bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Bag (yeni tesis edilmic)
2-4 Kg omca bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Bag (meyvede)
5-10 Kg omcu bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Zeytin (kucuk agac)
4-6 Kg agac bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Zeytin (buyuk agac)
8-15 Kg agac bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Naranciye (kucuk agac)
1-4 Kg agac bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Naranciye (buyuk agac)
4-6 Kg agac bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Incir
2-3 Kg agac bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Findik
2-4 Kg ocak bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Muz
3-5 Kg ocak bacina
Sonbahar, Ilkbahar
Uygulama Sekli:
Agaclarin tac izducumleri icerisinde kalan bolgeye, ecit bir cekilde
serpilerek uygulandiktan sonra toprakla iyice karictirilir.
Bitkiler
Onerilen Miktar
Kullanim Zamani
Cicekli Dic Mekan (Park Pahce)Bitk.
250-350 g/m2
Ilkbahar
Odunsu Bitkiler ve Sus Calilari
100-120 g/m2
Ilkbahar
Cim Alanlari
200-300 g/m2
Sonbahar, Ilkbahar
Cicekli Ic Mekan (Saksi) Bitkileri
150-175 g/kg saksi
Ilkbahar
Cicekli Ic Mekan (Saksi) Bitkileri
100-120 g/kg saksi
Ilkbahar
Uygulama Sekli:
Cicekli dic mekan bitkilerinde ilkbahar baclangicinda toprak hazirligi yapilirken, Cicekli ve ciceksiz ic mekan sus bitkilerinde tercihen ilkbaharda saksi topragi hazirlanirken veya gec sonbaharda bitkiler durgunluk donemine girdiginde, Odunsu bitkiler ve sus calilarinda ilkbahar baclangicinda toprak hazirligi yapilirken, Cim alanlarinda kictan cikicta ve erken ilkbahardan baclayarak 4-6 haftada bir, sonbahar ve kic oncesi donemde 8 haftada bir olacak cekilde yuzeye homojen bir cekilde serpilerek uygulanmalidir.