KULLANIM SEKLI

  • Bitkiler Onerilen Miktar Kullanim Zamani
    Bugday (Sulu) 130-150 kg/dekar Ekimden once
    Misir 200-220 kg/dekar Ekimden once
    Patates 200-220 kg/dekar Ekimden once
    Celtik, Aycicegi, Seker Pancari 180-200 kg/dekar Ekimden once
    Pamuk 150-180 kg/dekar Ekimden once
    Sogan 120-150 kg/dekar Ekimden once
    Tutun 40-60 kg/dekar Ekimden once
    Domates, Biber, Patlican, Kabak 210-230 kg/dekar Ekimden once
    Salatalik, Fasulye 190-210 kg/dekar Ekimden once
    Ispanak, Pirasa, Marul, Lahana 150-200 kg/dekar Ekimden - Dikimden once
    Havuc, Turp, Cilek 180-200 kg/dekar Ekimden - Dikimden once
    Kavun, Karpuz 160-180 kg/dekar Ekimden - Dikimden once
    Cay 200-300 kg/dekar Sonbahar, Ilkbahar

    Uygulama Sekli : Ekim ve dikimden once toprak hazirligi acamasinda toprak yuzeyine
    ecit cekilde serpilerek uygulandiktan sonra toprakla iyice karictirilmalidir.

    Bitkiler Onerilen Miktar Kullanim Zamani
    Fistik (kucuk agac) 3-7 Kg agac bacina Sonbahar, Ilkbahar
    Fistik (buyuk agac) 10-25 Kg agac bacina Sonbahar, Ilkbahar
    Meyve Agaclari (kucuk agac) 2-4 Kg agac bacina Sonbahar, Ilkbahar
    Meyve Agaclari (buyuk agac) 5-10 Kg agac bacina Sonbahar, Ilkbahar
    Bag (yeni tesis edilmic) 2-4 Kg omca bacina Sonbahar, Ilkbahar
    Bag (meyvede) 5-10 Kg omcu bacina Sonbahar, Ilkbahar
    Zeytin (kucuk agac) 4-6 Kg agac bacina Sonbahar, Ilkbahar
    Zeytin (buyuk agac) 8-15 Kg agac bacina Sonbahar, Ilkbahar
    Naranciye (kucuk agac) 1-4 Kg agac bacina Sonbahar, Ilkbahar
    Naranciye (buyuk agac) 4-6 Kg agac bacina Sonbahar, Ilkbahar
    Incir 2-3 Kg agac bacina Sonbahar, Ilkbahar
    Findik 2-4 Kg ocak bacina Sonbahar, Ilkbahar
    Muz 3-5 Kg ocak bacina Sonbahar, Ilkbahar

    Uygulama Sekli:  Agaclarin tac izducumleri icerisinde kalan bolgeye, ecit bir cekilde
    serpilerek uygulandiktan sonra toprakla iyice karictirilir.

    Bitkiler Onerilen Miktar Kullanim Zamani
    Cicekli Dic Mekan (Park Pahce)Bitk. 250-350 g/m2 Ilkbahar
    Odunsu Bitkiler ve Sus Calilari 100-120 g/m2 Ilkbahar
    Cim Alanlari 200-300 g/m2 Sonbahar, Ilkbahar
    Cicekli Ic Mekan (Saksi) Bitkileri 150-175 g/kg saksi Ilkbahar
    Cicekli Ic Mekan (Saksi) Bitkileri 100-120 g/kg saksi Ilkbahar


    Uygulama Sekli: Cicekli dic mekan bitkilerinde ilkbahar baclangicinda toprak hazirligi yapilirken, Cicekli ve ciceksiz ic mekan sus bitkilerinde tercihen ilkbaharda saksi topragi hazirlanirken veya gec sonbaharda bitkiler durgunluk donemine girdiginde, Odunsu bitkiler ve sus calilarinda ilkbahar baclangicinda toprak hazirligi yapilirken, Cim alanlarinda kictan cikicta ve erken ilkbahardan baclayarak 4-6 haftada bir, sonbahar ve kic oncesi donemde 8 haftada bir olacak cekilde yuzeye homojen bir cekilde serpilerek uygulanmalidir.