+90 (342) 441 94 10
+90 (342) 441 94 12
info@bilken.com.tr
Anasayfa
Kurumsal
Hakkımızda
Vizyon & Misyon
Başkanın Mesajı
Yumurta
Dijital Katalog
Ürünlerimiz
Belgelerimiz
Satış Noktalarımız
Tesisimiz
Gübre
Dijital Katalog
Ürünlerimiz
Belgelerimiz
Analiz Raporlar
Kullanım Alanları
Kullanım Şekli
Tesisimiz
organikgubreuretimi.com
Yem
Tesisimiz
Belgelerimiz
Bizden Haberler
Bize Yazın
İletişim
KULLANIM ŞEKLİ
Yumurta
Bitkiler
Önerilen Miktar
Kullanım Zamanı
Buğday (Sulu)
130-150 kg/dekar
Ekimden önce
Mısır
200-220 kg/dekar
Ekimden önce
Patates
200-220 kg/dekar
Ekimden önce
Çeltik, Ayçiçeği, Şeker Pancarı
180-200 kg/dekar
Ekimden önce
Pamuk
150-180 kg/dekar
Ekimden önce
Soğan
120-150 kg/dekar
Ekimden önce
Tütün
40-60 kg/dekar
Ekimden önce
Domates, Biber, Patlıcan, Kabak
210-230 kg/dekar
Ekimden önce
Salatalık, Fasülye
190-210 kg/dekar
Ekimden önce
Ispanak, Pırasa, Marul, Lahana
150-200 kg/dekar
Ekimden - Dikimden önce
Havuç, Turp, Çilek
180-200 kg/dekar
Ekimden - Dikimden önce
Kavun, Karpuz
160-180 kg/dekar
Ekimden - Dikimden önce
Çay
200-300 kg/dekar
Sonbahar, İlkbahar
Uygulama Şekli :
Ekim ve dikimden önce toprak hazırlığı açamasında toprak yüzeyine
eçit çekilde serpilerek uygulandıktan sonra toprakla iyice karıçtırılmalıdır.
Bitkiler
Önerilen Miktar
Kullanım Zamanı
Fıstık (küçük ağaç)
3-7 Kg ağaç baçına
Sonbahar, İlkbahar
Fıstık (büyük ağaç)
10-25 Kg ağaç baçına
Sonbahar, İlkbahar
Meyve Ağaçları (küçük ağaç)
2-4 Kg ağaç baçına
Sonbahar, İlkbahar
Meyve Ağaçları (büyük ağaç)
5-10 Kg ağaç baçına
Sonbahar, İlkbahar
Bağ (yeni tesis edilmiç)
2-4 Kg omca baçına
Sonbahar, İlkbahar
Bağ (meyvede)
5-10 Kg omcu baçına
Sonbahar, İlkbahar
Zeytin (küçük ağaç)
4-6 Kg ağaç baçına
Sonbahar, İlkbahar
Zeytin (büyük ağaç)
8-15 Kg ağaç baçına
Sonbahar, İlkbahar
Naranciye (küçük ağaç)
1-4 Kg ağaç baçına
Sonbahar, İlkbahar
Naranciye (büyük ağaç)
4-6 Kg ağaç baçına
Sonbahar, İlkbahar
İncir
2-3 Kg ağaç baçına
Sonbahar, İlkbahar
Fındık
2-4 Kg ocak baçına
Sonbahar, İlkbahar
Muz
3-5 Kg ocak baçına
Sonbahar, İlkbahar
Uygulama Şekli:
Ağaçların taç izdüçümleri içerisinde kalan bölgeye, eçit bir çekilde
serpilerek uygulandıktan sonra toprakla iyice karıçtırılır.
Bitkiler
Önerilen Miktar
Kullanım Zamanı
Çiçekli Dıç Mekan (Park Pahçe)Bitk.
250-350 g/m2
İlkbahar
Odunsu Bitkiler ve Süs Çalıları
100-120 g/m2
İlkbahar
Çim Alanları
200-300 g/m2
Sonbahar, İlkbahar
Çiçekli İç Mekan (Saksı) Bitkileri
150-175 g/kg saksı
İlkbahar
Çiçekli İç Mekan (Saksı) Bitkileri
100-120 g/kg saksı
İlkbahar
Uygulama Şekli:
Çiçekli dıç mekan bitkilerinde ilkbahar baçlangıcında toprak hazırlığı yapılırken, Çiçekli ve çiçeksiz iç mekan süs bitkilerinde tercihen ilkbaharda saksı toprağı hazırlanırken veya geç sonbaharda bitkiler durgunluk dönemine girdiğinde, Odunsu bitkiler ve süs çalılarında ilkbahar baçlangıcında toprak hazırlığı yapılırken, Çim alanlarında kıçtan çıkıçta ve erken ilkbahardan baçlayarak 4-6 haftada bir, sonbahar ve kıç öncesi dönemde 8 haftada bir olacak çekilde yüzeye homojen bir çekilde serpilerek uygulanmalıdır.