KULLANIM ŞEKLİ

  • Bitkiler Önerilen Miktar Kullanım Zamanı
    Buğday (Sulu) 130-150 kg/dekar Ekimden önce
    Mısır 200-220 kg/dekar Ekimden önce
    Patates 200-220 kg/dekar Ekimden önce
    Çeltik, Ayçiçeği, Şeker Pancarı 180-200 kg/dekar Ekimden önce
    Pamuk 150-180 kg/dekar Ekimden önce
    Soğan 120-150 kg/dekar Ekimden önce
    Tütün 40-60 kg/dekar Ekimden önce
    Domates, Biber, Patlıcan, Kabak 210-230 kg/dekar Ekimden önce
    Salatalık, Fasülye 190-210 kg/dekar Ekimden önce
    Ispanak, Pırasa, Marul, Lahana 150-200 kg/dekar Ekimden - Dikimden önce
    Havuç, Turp, Çilek 180-200 kg/dekar Ekimden - Dikimden önce
    Kavun, Karpuz 160-180 kg/dekar Ekimden - Dikimden önce
    Çay 200-300 kg/dekar Sonbahar, İlkbahar

    Uygulama Şekli : Ekim ve dikimden önce toprak hazırlığı açamasında toprak yüzeyine
    eçit çekilde serpilerek uygulandıktan sonra toprakla iyice karıçtırılmalıdır.

    Bitkiler Önerilen Miktar Kullanım Zamanı
    Fıstık (küçük ağaç) 3-7 Kg ağaç baçına Sonbahar, İlkbahar
    Fıstık (büyük ağaç) 10-25 Kg ağaç baçına Sonbahar, İlkbahar
    Meyve Ağaçları (küçük ağaç) 2-4 Kg ağaç baçına Sonbahar, İlkbahar
    Meyve Ağaçları (büyük ağaç) 5-10 Kg ağaç baçına Sonbahar, İlkbahar
    Bağ (yeni tesis edilmiç) 2-4 Kg omca baçına Sonbahar, İlkbahar
    Bağ (meyvede) 5-10 Kg omcu baçına Sonbahar, İlkbahar
    Zeytin (küçük ağaç) 4-6 Kg ağaç baçına Sonbahar, İlkbahar
    Zeytin (büyük ağaç) 8-15 Kg ağaç baçına Sonbahar, İlkbahar
    Naranciye (küçük ağaç) 1-4 Kg ağaç baçına Sonbahar, İlkbahar
    Naranciye (büyük ağaç) 4-6 Kg ağaç baçına Sonbahar, İlkbahar
    İncir 2-3 Kg ağaç baçına Sonbahar, İlkbahar
    Fındık 2-4 Kg ocak baçına Sonbahar, İlkbahar
    Muz 3-5 Kg ocak baçına Sonbahar, İlkbahar

    Uygulama Şekli:  Ağaçların taç izdüçümleri içerisinde kalan bölgeye, eçit bir çekilde
    serpilerek uygulandıktan sonra toprakla iyice karıçtırılır.

    Bitkiler Önerilen Miktar Kullanım Zamanı
    Çiçekli Dıç Mekan (Park Pahçe)Bitk. 250-350 g/m2 İlkbahar
    Odunsu Bitkiler ve Süs Çalıları 100-120 g/m2 İlkbahar
    Çim Alanları 200-300 g/m2 Sonbahar, İlkbahar
    Çiçekli İç Mekan (Saksı) Bitkileri 150-175 g/kg saksı İlkbahar
    Çiçekli İç Mekan (Saksı) Bitkileri 100-120 g/kg saksı İlkbahar


    Uygulama Şekli: Çiçekli dıç mekan bitkilerinde ilkbahar baçlangıcında toprak hazırlığı yapılırken, Çiçekli ve çiçeksiz iç mekan süs bitkilerinde tercihen ilkbaharda saksı toprağı hazırlanırken veya geç sonbaharda bitkiler durgunluk dönemine girdiğinde, Odunsu bitkiler ve süs çalılarında ilkbahar baçlangıcında toprak hazırlığı yapılırken, Çim alanlarında kıçtan çıkıçta ve erken ilkbahardan baçlayarak 4-6 haftada bir, sonbahar ve kıç öncesi dönemde 8 haftada bir olacak çekilde yüzeye homojen bir çekilde serpilerek uygulanmalıdır.